Palatul Administrativ

Cea mai inalta cladire din Transilvania, la Satu Mare este Palatul Administrativ. Are o inaltime de 96,5 metri fiind astfel cu mult mai inalt decat restul cladirilor din Ardeal (cu exceptia turlelor de biserici sau a diferitelor antene).

Gigantul depaseste numeroase cladiri inalte din Bucuresti, de exemplu Hotelul Intercontinental (77 de metri). Este insa depasit de Casa Presei Libere (104 metri) sau de Tower Center International (100 de metri).

Construit în anii ‘70, în plin comunism, Palatul Administrativ, a fost la vremea respectivă cea mai înaltă clădire din România depășind cu 2,6 metri Hotelul Intercontinental din București.

Pe cât de uriașă, pe atât de inospitalieră, clădirea ar putea găzdui cu succes o echipă de filmare care și-a propus să realizeze un film artistic despre un Dracula al Epocii Ceaușescu. În același timp, construcția are un imens potențial arhitectural.

Artiștii fotografi din toate colțurile lumii o fotografiază pe timp de zi sau noapte, în amurg sau la răsăritul soarelui. Doar din cauza epocii de tristă amintire în care a fost construit, Palatul Administrativ nu devine brandul orașului.

Deasupra ultimului etaj se află un amfiteatru care îți oferă o panoramă asupra întregului oraș. De aici vezi cum Someșul împarte orașul în două, pe malul drept fiind așezat orașul vechi, iar în stânga se întind cartierele de locuințe Micro 14, 15, 16, 17.palatu administrativ satu mare

 

Categories: 

Adauga un nou comentariu

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.