Litoralul romanesc in 2013 la fel ca in 2012

Din nefericire peste litoralul romanesc trec anii si nu se schimba deloc in bine asa cum ar trebui. Fiecare lucru ar trebui sa evolueze de la an la an si nu sa involueze, asa cum se intampla pe litoralul romanesc. In aceste momente in multe zone de pe plaja Eforie Sud sau Costinesti se afla un adevarat santier in care muncitorii lucreaza de zor. Aceste lucruri trebuiau sa fie finalizate pana inainte de 1 Mai si nu la jumatatea verii cand turistii isi fac apartia. Daca mergi in Eforie Sud probabil vei inghiti un pic de praf de la masinile care sparg cimentul de langa faleza. Numai concediul relaxant nu poti numi.

In acelasi timp, litoralul bulgaresc a evoluat mai mult decat ne-am asteptat. Aproape orice hotel are o piscina, o terasa, un spatiu amenajat de joaca. Si noi avem, desigur, sau de fapt ne place sa spunem ca avem o piscina, nefunctionala desigur, un spatiu de joaca, desigur o alee unde copii se pot juca, sau o terasa, doua umbrele si un scaun. Diferenta este enorma fata de tarile ce au deschidere la mare. De ce? Pentru ca pe litoralul romanesc investitorul vrea doar profit fara prea multa investitie. Se pare ca majoritatea comerciantilor sunt de cand lumea pe litoral si ofera aceleasi servicii pe care le ofereau si in urma cu 10-15 ani. In camerele de cazare mobilier vechi inca din 1995, aere conditionate nefunctionale dar trecute pe lista de facilitati, preturi scumpe si apa rece la dus.

Mamaia, statiunea viselor fiecarui roman, statiunea cea mai scumpa de pe litoralul romanesc. Probabil una dintre putinele statiuni romanesti ce se apropie de statiunile din strainatate, insa, mai scumpe de 3 ori decat acelea de acolo. O apa in Mamaia costa 5 lei. O noapte de cazare la un hotel de 2 stele in Mamaia costa minim 150 ron. Concluzia e simpla..

Eforie Nord, statiunea cea mai vizitata de pe litoral. Chiar daca multi considera ca Mamaia este cea mai vizitata doar pentru ca asa spune televizorul, se inseala. La Eforie Nord merg cei mai multi turisti. In timp ce in aceste momente in Mamaia bate vantul, in Eforie deja sunt cativa zeci de mii de turisti. Ofertele de cazare Eforie Nord sunt cat de cat accesibile in raport pret/calitate, insa si aici sunt multi ce doresc imbogatirea in 3 luni de vara. 

Singura problema a statiunii Eforie Nord este ca se intinde pe o distanta mare iar de cele mai multe ori uiti ca esti la mare, mergand peste 2km ca sa ajungi pe plata.

Mai in sud, Eforie Sud desigur, statiunea cea mai ieftina de pe litoral, insa cea mai plictisitoare in lipsa locurilor de distractii. Tineretul parca fuge de aceasta statiune pentru ca in mare nu are ce oferi, apa, nisip si cazare. Tinerii vor atmosfera, cluburi, terase multe si moderne, locuri amenajate pentru distractii. Toate aceste lucruri lipsesc din Eforie Sud, chiar si hotelierii din aceasta statiune se plang ca municipalitatea nu ofera mai multe locuri de distractii pentru ca turistii sa vina mai des in Eforie Sud. Totusi, ramane cea mai ieftina zona cu locuri de cazare incepand de la 40 lei.

Costinesti, statiunea tanarului roman, dar statiunea contrastelor. Tineri care vin fara bani la mare si stau pe la cazari super ieftine cate 6 in camera, sau desigur, tineri cu bani care stau la hoteluri de 4 stele unde platesc si cate 200 euro pe noapte. Statiunea tinerilor pentru ca prezinta cele mai multe locuri de distractie, cluburi, cafenele, jocuri interactive pe plaja, locuri amenajate pentru sport.

Sudul litoralului, parca uitat de turistul roman, 2 Mai, Venus, Neptun, statiuni pe care tanarul roman nu le cunoaste si probabil a auzit de ele doar la geografie, dar pe care cetateanul trecut de 40 de ani le adora pentru linistea pe care o ofera aceste statiuni. Vor ramane probabil favoritele pensionarilor pentru ca le ofera linistea si calitatea de care ei au nevoie.

Acesta este litoralul romanesc si in acest an..

Categories: 

Adauga un nou comentariu

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.