Praf si caldura - metode de intretinere a laptopului

Da, caldura reprezinta "cauza mortii" pentru cele mai multe laptopuri. Caldura face ca toate componentele sa se dilate sau sa se contracte putin. In plus, o temperatura inalta poate ajunge la un nivel critic incat laptopul sa se inchisa singur, aparent fara un motiv real. Daca ventilatoarele si radioatorul de pe procesor sunt infundate cu praf, atunci laptopul va avertizeaza ca exista o problema. Cum? Se opreste singur.

Laptopul este complet blocat
Preventia este mama sanatatii sau altfel spus pentru a evita probleme, faceti-va timp si mergeti cel putin o data la sase luni la un service si cereti o curatare laptop de praf. Acest lucru conteaza foarte mult pentru buna functionare a echipamentulu si chiar ii poate creste durata de viata.

Un lucru este clar: laptopurile capteaza foarte mult praf din atmosfera. Nu va ganditi ca dumneavoastra lucrati sau va intartiti intr-un mediu curat. Praful si particulele oricum se aduna, chiar daca nu le observati. E adevarat totusi ca exista unele lucruri care favorizeaza supraincalzirea laptopurilor, in afara de neglijarea curatarii ventilatoarelor si orificiilor de aerisire. Ma refer aici la modul de utilizare. Cei care obisnuiesc sa lucreze cu laptopul pe brate, in pat sau asezandu-l pe niste haine, un teanc de paturi etc trebuie sa stie ca acest lucru nu este deloc recomandat si poate dauna echipamentulul.

Curatare laptop - cat costa si cat dureaza
Aceasta operatiune care se realizeaza intr-un service de laptopuri profesionist dureaza in jur de 2 ore. Valoarea serviciului variaza de la o firma la alta dar tarifele practicate in general sunt intre 50 si 100 lei. Daca gasiti persoane sau firme care fac curatare petru 5- 15 lei, cu siguranta nu este vorba despre o curatare completa, in care este nevoie ca laptopul sa se desfaca. Retineti ca pentru buna functionare a laptopului si pentru a-i creste durata de viata, curatarea nu se refera la faptul ca dati cu o bucata de microfibra pe ecran si pe tastatura sau ca suflati in zona radiatorului pentru ca praful sa poate iesi.

Curatarea laptopul profesionala este o operatiune mai solicitanta.

Categories: 

Adauga un nou comentariu

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.