Invataturi crestine practice despre moartea omului

Atunci cand o persoana draga se stinge din viata interesul nostru este sa ne facem datoria de buni crestini si sa respectam oranduiala bisericii pentru a arata respect pentru cel plecat de langa noi si pentru ca sufletul sau sa fie in pace.

Iata cateva invataturi pe care le aflam de la Sfintii Parinti si de care se cuvine sa tinem seama:

- Datoria noastra fata de o persoana care isi da sufletul ar trebui sa fie sa ne ingrijim ca acesta sa moara spovedita si impartasita. Spovedania da posibilitatea celui aflat pe patul de suferinta sa-si marturiseasca toate pacatele si sa fie impacat cu sine insusi. Sfanta Impartasanie reprezinta cuminecatura de care nu ar trebui lipsit niciun crestin, mai ales cel care urmeaza sa-si dea duhul.

- Atunci cand o persoana se afla pe patul de moarte grija noastra ar trebui sa fie ca aceasta sa aiba lumanarea aprinsa la cap sau in mana. Lumina este o calauza a sufletului ce inchipuie pe Iisus si Sfanta Scriptura. Avand lumanarea aprinsa, persoana trece in lumea dincolo alaturi de Iisus si acompaniat de lumina vietii vesnice, pe care o are de cand a fost botezat.

- Cand o persoana moare, la biserica se vor trage clopotele anuntand acest lucru. Acest lucru se intampla mai ales la sate, pentru a instiinta comunitatea ca unul dintre ei s-a stins si pentru a-i indemna sa se roage pentru sufletul sau. Nu in ultimul rand moartea unei persoane ar trebui sa ne aduca aminte ca si noi suntem muritori si trebuie sa ne pregatim inca din timpul vietii pentru o moarte curata.

- Cand omul moare, trupul neinsufletit se spala si se imbraca in haine curate. Acest lucru se intampla in semn de curatire si respect. Imbracam trupul in haine curate pentru a inchipui haina cea noua a nestricaciunii.

- In general inmormantarea se face a treia zi de la moarte pentru ca asa cum spune traditia bisericii sufletul celui adormit paraseste pamantul si locurile unde a trait.

Cand nu stim cum ar trebui sa procedam in ceea ce priveste organizarea inmormantarii unei persoanei dragi avem intotdeauna la indemana posibilitatea de a intreba un preot care ne poate sfatui respectand normele si canoanele Bisericii. Pana la urma daca cautati o firma de pompe funebre, atunci apelati cu incredere la http://funerare-rainbow-dorobantu.ro/

Categories: 

Adauga un nou comentariu

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.