Consumul de fructe si legume te ajuta sa ai o piele sanatoasa si stralucitoare

Este posibil să străluceşti de sănătate? Potrivit noilor cercetări se pare că da. După doar câteva săptămâni de consumul zilnic a cel puţin trei porţii (aproximativ 240 de grame) de fructe şi legume (inclusiv morcovi, varza şi kiwi), pieliea capătă o strălucire sănătoasă similară cu bronzul. 


Cercetătorii de la Universitatea Sf. Andrews au analizat impactul pe care l-a avut consumul de fructe şi legume asupra culorii pielii. Astfel, ei au creat un studiu în care au fotografiat o serie de subiecţi înainte şi după perioada de cercetare.

Rezultatele au demonstrat că un consum crescut de legume şi fructe duce la o colorare uşoară a pielii.

Specialiştii au calculat că aproximativ 232 de grame de legume şi fructe, consumate zilnic, sunt suficiente pentru a ne face să părem sănătoşi, în timp ce aproximativ 264 de grame fac ca persoana în cauză să pară mai atrăgătoare.

Într-un al doilea proiect, un grup de voluntari a fost rugat să noteze cât de atrăgătoare le păreau chipurile din fotografii. Cei cu o „strălucire sănătoasă” au fost percepuţi ca fiind mai atrăgători.

Responsabilă pentru acest efect pare să fie carotenoida, pigmentul prezent în produsele vegetale portocalii-roşii, precum morcovii sau cartofii dulci. Există câteva sute de carotenoide, dar beta-carotenul şi licopenul sunt unele dintre cele mai studiate tocmai pentru că s-a constatat că aduc numeroase beneficii sănătăţii.

Categories: 

Adauga un nou comentariu

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.