Pasca traditionala de Paste

pasca traditionala

Pasca este una dintre reţetele tradiţionale de Paşte. Aceasta este un fel de cozonac mai special care este servit de creştini în preajma Sărbătorilor Pascale.

Ingrediente
Aluat:
1000 kg faina, 30 gr de drojdie proaspata, 250 gr zahar,
coaja rasa de lamaie, 5 galbenusuri, 200 ml lapte caldut, rom, vanilie, 150 gr unt.
Umplutura:
300 gr branza de vaci proaspata, 3 oua, 125 gr zahar, 100 gr stafide, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, un praf de sare.
Preparare:
Compozitia de pasca se obtine exact ca la cozonac. Forma in care coacem pasca se tapeteaza cu hartie de copt. Coca se imparte in doua parti, o parte sub forma de foaie se pune in forma de copt, iar a doua se impleteste in functie de preferinta. Din partea a doua de coca se pot realiza si frunzulite, flori cu care decoram pasca. Seasupra se unge cu galbenus si se lasa la crescut. Separat intr-un bol formam umplutura din branza, oua, zahar, stafide, vanile, coaja de lamaie rasa si un praf de sare. Amestecam usor pana devine o pasta omogena. Cand pasca a crescut se adauga umplutura si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa sa se coaca la foc potrivit. Cand este coapta asa cum ne dorim se lasa la rece.

Pofta buna!

 

Adauga un nou comentariu

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.