Paleta de culori disponibila pentru camasile barbatesti

Barbatii tind sa si aleaga cele mai multe haine in fix 4 culori: alb, negru, maro si albastru. Considerand ca aceasta paleta de culori e suficienta (si de multe ori e, mai ales pentru cei care muncesc mult in locuri in care tinutele business sunt obligatorii), arareori se gandesc sa-si imbogateasca garderoba, macar in ceea ce priveste camasile, cu o culoare din afara paletei mentionate mai sus.

Tehnic vorbind, paleta de culori, cat si combinatiile posibile de culori sunt mult mai numeroase si includ si elemente mai “vii”. Totusi, trebuie avuta mare atentie la combinatii, intrucat e foarte usor de trecut de limita elegantei si ajuns in zona kitsch-ului.

Combinatii monocromatice

Combinatiile monocromatice nu sunt intotdeauna o idee buna pentru o tinuta barbateasca. Cele mai multe camasi albe de barbati asociate cu un sacou, o pereche de pantaloni si o pereche de pantofi tot de culoare alba dau mai degraba impresia de membru al unei secte decat ofera eleganta, motiv pentru care ar cam trebui evitate combinatiile monocromatice de haine.

Rozul, o culoare feminina?
Multa lume tinde sa asocieze culoarea roz cu un stil feminin. Cu toate acestea, pe piata au inceput sa apara multe camasi barbatesti de culoare roz (cu nuante mai inchise, ce-i drept), cu sau fara dungi, care odata asociate cu o camasa mov sau neagra, isi pierd orice urma de… feminitate. Din contra chiar, combinatia e excelenta, mai ales cu un sacou de culoare inchisa.

Culori de evitat
Pentru a pastra un aer serios, se recomanda evitarea unor camasi de culoare galben-mustar, verde deschis, precum si combinatiile dintre culorile anterior mentionate. Pentru a creea un look elegant sau macar placut folosind culori precum verdele deschis sau galbenul-mustar trebuie avuta foarte mare grija, motiv pentru care ele trebuie evitate. In fond, pana si cei mai buni stilisti pot da gres cateodata, mai ales in conditiile in care gusturile la haine sunt extrem de diferite de la persoana la persoana.

Categories: 

Adauga un nou comentariu

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.