Rezultate surprinzatoare la Bacalaureat pentru elevii din Satu Mare! Ce s-a intamplat cu notele anul acesta

Anul acesta, rezultatele la examenul de Bacalaureat starnesc reactii controversate mai mult ca oricand si scot la iveala situatia ingrijoratoare din sistemul de invatamant romanesc. De ce sunt rezultatele atat de slabe? Daca e sa ne luam dupa spusele liceenilor, acestia dau vina fie pe subiectele prea dificile, fie pe diverse greseli de exprimare in enunturile primite. De cealalta parte, profesorii sustin ca elevii nu mai sunt deloc interesati de scoala si, in schimb, isi petrec timpul pe Internet. Indiferent de situatie, un lucru este cert! Elevii aloca din ce in ce mai putine ore studiului, iar acest lucru se reflecta in mod direct in notele obtinute la Bac.

Cu scopul de a analiza evolutia ratei de promovare la Bac a elevilor din Satu Mare in ultimii doi ani si pentru a vedea pe ce pozitii se situeaza acesta in topul celor mai bune judete din acest punct de vedere, specialistii Books Express au realizat un studiu de piata pe baza datelor oferite de Google in 2015 si 2016.

Spre deosebire de sesiunea iunie-iulie 2015 a Bacalaureatului, cand 68.60% dintre elevii din Satu Mare au luat nota de trecere la examen, fiind pe locul 10  la nivel national, in 2016 s-a inregistrat o scadere de 4.80%. Cifrele scot in evidenta faptul ca liceenii din judetul Satu Mare au invatat mai putin anul acesta, iar judetul Satu Mare urcat pe locul 15 in topul national. Cu toate acestea, dintr-un total de 56 de medii de 10 in toata tara, judetul Satu Mare nu are nici o medie generala de 10, la fel ca anul trecut.

De asemenea, o alta parte a analizei Books Express scoate la iveala modul in care s-au schimbat preferintele locuitorilor judetului Satu Mare pentru carti, existand o legatura stransa intre aceste rezultate si notele obtinute de elevi la examenul de Bacalaureat. Cati tineri din judetul Satu Mare mai citesc in zilele noastre? Si, mai ales, care sunt cartile de care sunt atrasi? Intr-o perioada in care tot mai multi specialisti in domeniul educatiei trag semnale de alarma in legatura cu lipsa de preocupare a tinerilor pentru lectura si studiu, acestia isi indreapta atentia catre alta directie. 

In acest sens, o crestere spectaculoasa s-a inregistrat la cartile de colorat pentru adulti, fiind un nou trend pe plan autohton, cu tot mai multe persoane care achizitioneaza online astfel de produse. In Satu Mare , este vorba despre o majorare de peste 351.22% in ultimul an, ceea ce denota faptul ca aceste carti si-au castigat notorietatea intr-un timp foarte scurt.

“Cartile reprezinta un domeniu complex, paleta de produse fiind foarte variata. In mod surprinzator, cartile de colorat pentru adulti au devenit tot mai cautate”, a declarat Bogdan Dumitru, Managing Partner Books Exppress

In ceea ce priveste interesul pentru cartile in limba engleza versus cele din literatura romana, din analiza Books Express reiese faptul ca liceenii din judetul Satu Mare au fost mai atrasi de autorii clasici straini. La aceasta categorie s-a inregistrat o scadere de 7.69% in ultimul an, in timp ce volumul de cautari de pe Google pentru cartile in limba romana a scazut cu 25.73%. Acest lucru pozitioneaza judetul Satu Mare pe locul 1 in topul national cu privire la dezinteresul pentru cartile in limba romana.


Analiza Books Express a identificat si cele mai populare carti pe care locuitorii judetului Satu Mare le ofera cadou. "Pe prima pozitie in top se afla World of Warcraft, urmata de Mechanical and Metal Trades Handbook si The Toyota Way Fieldbook", incheie Bodgan Dumitru.

Categories: 

Comments

1

EssayErudite.com is the web's leading provider of quality and professional academic writing.
When it comes to essay writing, an in-depth research is a big deal. Our experienced writers are professional in many fields of knowledge so that they can assist you with virtually any academic task. We deliver papers of different types: essays, theses, book reviews, case studies, etc.
We have thousands of satisfied customers who have already recommended us to their friends. Why not follow their example and place your order today?

Adauga un nou comentariu

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.